Van de zekerheid van een vaste seniorfunctie naar een eigen zaak is een gewaagde sprong. Wat trok jou over de streep?

Sarah: “Ik speelde al lang met het idee, maar naast de financiële twijfels heb ik ook nog eens twee kleine kindjes thuis. Dan ga je niet over één nacht ijs. Op aanraden van een vriendin ging ik toch luisteren bij Go4Jobs. Ik was meteen verkocht. De combinatie van een sterke omkadering en eigen keuzevrijheid was precies wat ik nodig had. Na mijn opstarttraject, dat elke beginnende ondernemer krijgt, richtte ik samen met de holding een NV op onder de naam ‘Go4Jobs Westhoek’. Daarna was ik vertrokken.”

Heb je makkelijk een pand gevonden?

Sarah: “Dat deed ik samen met Go4Jobs. Eens gevonden, gaf ik ook het interieur en de meubels mee vorm. Zo zit ik graag letterlijk tussen mijn jobadviseurs, en niet in een bureau apart. Er was dus veel ruimte voor eigen input. En over papierwerk moest ik me geen zorgen maken, want Go4Jobs nam alle administratieve taken op zich.”

Mocht je ook je eigen team samenstellen?

Sarah: “Zeker. Mijn jobadviseur is iemand waarmee ik al jaren samenwerk. We zijn dus een goed geoliede tandem. Binnenkort krijgen we overigens een nieuwe collega, want het kantoor draait uitstekend. Na amper 6 maanden vinden kandidaat-werkzoekenden vlot hun weg naar het kantoor en kunnen we mooie resultaten voorleggen.”

Wat kenmerkt de arbeidsmarkt aan de Kust en in de Westhoek?

Sarah: “Horeca en retail zijn twee belangrijke sectoren. Daarom was het belangrijk dat ik mijn kantoor kon opstarten toen de piekperiode in april aanbrak. Maar de kust is veel meer dan dat. In de Westhoek is er bijvoorbeeld veel vraag naar profielen voor de industrie. Daardoor bieden ook de wintermaanden heel wat opties voor de lokale uitzendsector.”

Wat is voor jou de sterkte van Go4Jobs?

Sarah: “We steken veel tijd in de screening van onze kandidaten. Waar zijn ze naar op zoek? Wat drijft hen? En welke meerwaarde bieden ze voor bedrijven in de regio? Dat brengen we dan in een eerlijk verhaal naar familiale KMO-bedrijven. Ook aan hen besteden we veel aandacht. Hoewel ik de streek al goed ken, bezoek ik nog elke week een onderneming. Zo voel je meteen aan welke bedrijfscultuur er heerst en welke kandidaat een ideale match zou zijn. Die dubbele focus is hoe we ons onderscheiden.”

Krijg je continu ondersteuning bij het runnen van je zaak?

Sarah: “Absoluut. Mijn eerste hulplijn is een kennisplatform met alle procedures en richtlijnen. Daarnaast kan ik altijd terecht bij een team van experten op het Service Center als ik een specifieke vraag heb over boekhouding of payroll. Tot slot is er ook een divers opleidingsaanbod en individuele coaching op maat van ondernemers. Bovendien zijn er 4 learning4life workshops op zaterdag met topics rond persoonlijke ontwikkeling. Topics als gezonde voeding, omgaan met negatieve feedback, mode- en styling, goed slapen. Naast onze eigen Go4Jobs Academy kan je ook nog extern opleidingen volgen.”

Welke tip kan je meegeven aan kandidaat-ondernemers die een eigen uitzendkantoor overwegen?

Sarah: “Heb je een uitgesproken interesse én voldoende ervaring in de uitzendsector, ga dan uit van je eigen individuele sterktes. Bij Go4Jobs krijg je de ruimte om die te ontwikkelen en volop uit te spelen, terwijl je altijd een hulpvaardige organisatie aan je zijde hebt.” 

Lees meer

Go4Jobs zoekt nieuwe uitzendondernemers
  • 2 shares
  • 98
Go4Jobs zoekt nieuwe uitzendondernemers
  • Annelies Van Riet

Let's talk!