Wat trok je over de streep om een tweede uitzendkantoor te openen?

Tim: “Ik was er zeker van dat de bal net zo snel aan het rollen zou gaan als de eerste keer.  Want als je een onderneming opricht, verlies je normaal gezien veel tijd aan administratieve rompslomp: je moet naar de notaris, naar de bank … Door een beroep te doen op de expertise en ervaring van Go4Jobs nam ik twee keer een vlotte start. Daardoor kon ik me meteen focussen op mijn corebusiness, waar ik trouwens ook nog altijd in begeleid word. In vorige jobs vertelde niemand me hoe ik bijvoorbeeld een team moest aansturen, terwijl Go4Jobs me daar intensief in coacht. Ook op het vlak van marketing en branding krijg ik veel ondersteuning.”

Hoe willen Go4Jobs Londerzeel en Bornem zich dan profileren? 

Tim: “Als zeer mensgerichte uitzendbureaus. Want kandidaten zijn geen nummers, en net zo min cv’s. Ze hebben passies, talenten en een eigen verhaal. En die willen we – zoals elk Go4Jobs-kantoor trouwens – naar boven brengen. In Londerzeel en Bornem zetten we de eerste stap al aan het onthaal: we verwelkomen onze klanten persoonlijk en bieden hen iets te drinken aan. Zo voelen ze zich meteen op hun gemak. Daarna nemen we uitgebreid de tijd om in te gaan op hun interesses, ervaringen en gevoelens. Want pas als je die vat, vind je een job die strookt met hun persoonlijkheid.” 

Wat is een goed voorbeeld van zo’n succesverhaal?

Tim: “Onlangs hielpen we een vrouw met leukemie re-integreren op de arbeidsmarkt. Door haar ziekte kreeg ze bij geen enkele werkgever een kans. Maar wij zetten alles op alles om een job voor haar te vinden, en dat is ook gelukt. Als iemand aanklopt bij ons, die het zo al zwaar genoeg heeft, steken we een tandje bij. Veel kantoren laten zulke opdrachten net liggen omdat ze niet weten hoe eraan te beginnen.”

Hoe bereid je je team voor op die moeilijke cases?

Tim: “Ik hecht veel belang aan zelfontplooiing en levenslang leren. Sinds kort geef ik bijvoorbeeld elke twee weken een interne ‘learning session’ over uitdagingen in ons vak. Maar we volgen ook alle opleidingen in de Go4Jobs Academy om onze kennis up-to-date te houden. Verder zijn we allemaal ingeschreven voor het examen van Federgon over sociale wetgeving, een zeer belangrijk onderdeel van onze job. Door hun kennis voortdurend bij te schaven, slagen mijn medewerkers erin om de moeilijkste vacatures in te vullen en het potentieel van elke kandidaat bloot te leggen.” 

Wat wil je meegeven aan wie nog twijfelt om de stap te zetten naar uitzendondernemer?

Tim: “Durf springen, want je hebt niets te verliezen. In principe doe je precies hetzelfde als op je huidige werk, maar dan voor jezelf. En nog een belangrijke tip voor de beginfase: omarm je regio, en stem je marketing daarop af. Zo bouw je aan een imago als aanwezig en betrouwbaar kantoor.” 

Lees meer